miercuri, 22 ianuarie 2014

Cel mai bun player video

De nici nu mai ştiu când, din vremuri arhaice, folosesc în fiecare zi cu succes cel mai compact şi mai plin de surprize player video pentru orice. Acesta se intitulează VideoLan Player, sau pentru tipicari, VLC.

Că ştie de toate formatele posibile şi imposibile (inclusiv mkv), că are un modul extrem de avansat de control al afişării subtitrărilor, cred că asta o ştie tot cinefilul mioritic. Dar, mai sunt câteva funcţii poate ignorate de unii, poate nediscutate şi puse în temă de alţii. Să facem lumină, zic!

Convertor media

Îţi place ultimul videoclip al artistei Beyonce? Eşti fan Teatru Radiofonic? Nimic mai simplu. Fă matale click din meniul Media pe opţiunea Convert/Save. Poţi să faci dintr-un BDRip un xvid, poţi să faci rip la DVDurile de la nuntă sau să extragi dintr-un filmuleţ de pe Youtube coloana sa sonoră în format MP3. Posibilităţi nenumărate şi nu mai e nevoie să instalezi vreun convertor de terţă parte.

Youtube downloader

Nimic mai simplu cu VLC. Intră în Media-Open Network Stream şi introdu acolo adresa filmuleţului de pe Youtube dar ATENŢIE, doar în formatul https://www.youtube.com/watch?v=###########. Adresa fişierului cu extensia MP4 o găsiţi la Tools-Codec Information, în partea de jos. De-acum e simplu: copiaţi adresa într-un browser şi veţi putea descărca clipul la voi pe hard (atenţie că Google Chrome porneşte automat clipul prin playerul integrat; pentru descărcare vă recomand IE). Mai tare de atât nici că se poate.

Play direct din arhive RAR

Ştiaţi că puteţi să vedeţi fişiere media direct din arhive? Dacă arhivele sunt împărţite în pachete nu e nici o problemă. VLC face rebuild când daţi play şi totul merge ca pe roate.

Ascultaţi posturi online de radio

VLC include o listă de redare a sute de posturi de radio online. Vă duceţi frumuşel în Playlist şi la secţiunea Internet-Icecast Radio Directory poţi să navighezi prin sutele de posturi online de radio. Exploraţi mai mult în această secţiune Internet a Playlistului şi veţi descoperi şi alte streamuri care să vă încânte.

Mai nou, versiunea pentru iOS vine cu integrare cloud, în speţă Google Drive şi Dropbox. În curând şi pe Android şi Windows, mai mult ca sigur. Play direct din cloud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici îţi poţi manifesta opinia prin comentariul tău. Păstrează limita bunului simţ şi nu te avânta în critici în afara subiectului. Am tendinţe necontrolate de a şterge comentariile neadecvate.

Adaugă