luni, 27 ianuarie 2014

Copil nefiind zăpezi cutreieram

Azi, ca cetăţean exemplos ce mă aflu, am lăsat dimineaţă frumos maşina în parcare şi m-am transbordat triumfător către staţia de metrou. Nu am uitat să iau însă lopata din maşină. Ştiam ce mă aşteaptă.

Am dat zăpada la servici. Altfel nu aveam cum să ajungă marfa pentru clienţii noştri preţiuoşi. Nu asta e important (deşi ruleta a măsurat voios 55 de cm de strat stresant de zăpadă; calculat cu băieţii şi am dat deoparte vreo 6 inşi cam 100m3 de omăt; inginerii tre’ să evalueze munca în mod cuantificabil, altfel nu e voie), altceva mi-a atras atenţia în mod plăcut şi în egală măsură în mod neplăcut.

Am plecat mai devreme de la birou. Ştiam ce mă aşteaptă la maşina din parcare şi în faţa scării. Mi-am luat geanta pe umăr şi lopata şi am pornit. Pe carosabil bineînţeles, trotuarul era ocupat de albitură. Şi cum mergeam străpungător către staţia de metrou, numai ce mi se înfăţişează în faţa ochilor un peisaj care m-a făcut să mă opresc o clipă din escaladarea de nămeţi. În faţa unei scări de bloc, în curtea îngrădită, nişte copii făceau asta (imaginea nu e cea actuală dar este extremmm de expresivă):

Ştiţi ce e asta nu? Hai, curaj! O CAZEMATĂ! Copii ăia aflaţi în vacanţa galbenă cu tente portocalii făceau o cazemată mâncaţ-aş!

M-am oprit şi am admirat! Era o capodoperă! Intenţia mea de a vizita în viaţa asta un turn Eiffel sau un Keops ceva pălea pe lângă avanpostul creat de nişte prichindei.

Şi apoi a venit întrebarea care m-a adus cu picioarele pe pământ: “-Nenea, cât e ceasu’?”

Probabil că s-au întrebat de ce am rămas ca bou’ câteva secunde fără să dau răspunsul evident.

Concluzia e clară! Suntem neni şi tanti bă. Nu ne mai putem juca, chiar dacă avem copii unii dintre noi! Brusc mi-am dat seama că nişte coate tocite pe băncile liceelor/facultăţilor nu înseamnă nimic, în speţă.

Vremurile se duc! Nu mai vin!

Partea frumoasă este că eu cred că în curând o pun de-o cazemată!

Un comentariu:

  1. am langa casa un camp de 30000mp (nu proprietate :)) plin cu zapada alba si curata , te astept sa facem una :)

    Dan Bogdan

    RăspundețiȘtergere

Aici îţi poţi manifesta opinia prin comentariul tău. Păstrează limita bunului simţ şi nu te avânta în critici în afara subiectului. Am tendinţe necontrolate de a şterge comentariile neadecvate.

Adaugă