vineri, 17 ianuarie 2014

Dar Codul Etic pentru salarii?

Dana Blându. O scârbă de om, după cum pretindea un părinte. Moral vorbind, părintele are dreptate. Total.

Foarte mulţi profesori meditează în timpul “liber”. Unii o fac legal (PFA ce dau chitanţe şi plătesc impozite) deci sunt furnizori legitimi de servicii, alţii ajung şi la ameninţări de repetenţie dacă nu fac elevii lor meditaţii cu ei (colegii mei de liceu ştiu prea bine ce vorbesc).

Guvernul pune acum pe masă Codul Etic pentru cadrele didactice, de parcă nu ar fi de ajuns updateul simplu al fişelor de post. Trebuie pierdut timpul cu elaborarea încă a unui document de sertar care să asmută cadrele didactice ce funcţionează într-un sistem subfinanţat.

Soluţia ar fi creearea de poli de competenţă. Structuri care să aplice Codul de Competenţă al cadrului didactic. Dascălul trebuie testat periodic şi mai ales în mod măsurabil. Un fel de Cod Etic pentru salarii. Adică? Eu, Ministerul Educaţiei, te angajez pe tine Dăscălescu, să formezi tinerele vlăstare. Şi îţi dau şi salariu bun! Dar nu oricum tăticu, stai blând! Ai criterii de performanţă pe care eu, ca Minister ce mă aflu, ţi le măsor periodic (aici un cuvânt de spus trebuie să îl aibă şi părintele şi copilul său) şi dacă nu ai la sfârşit de semestru să zicem un prag trecut, zbori. Punct.

O să spuneţi că nu sunt bani! Sunt! Doldora. POSDRU, tăieri de buget de prin alte părţi, etc. Bani sunt!!! Români care să îi cheltuie cu cap nu avem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici îţi poţi manifesta opinia prin comentariul tău. Păstrează limita bunului simţ şi nu te avânta în critici în afara subiectului. Am tendinţe necontrolate de a şterge comentariile neadecvate.

Adaugă