miercuri, 15 ianuarie 2014

trei.de


Acum 10 ani un aşa hal de imprimantă costa cam 50000 de verzişori.
Azi, imprimarea 3D le deschide celor care proiectează în medii CAD, noi oportunităţi de a testa prototipuri, fiind extrem de versatil procesul de testare şi diagnoză a produselor finite.
Şi aşa a apărut RepRap!

ce face?
Păi creează cam tot ce îţi poate trece prin mintea ta de mini-tehnicus. De la rotiţe dinţate şi până la cutii şi carcase de iPhone. Este o imprimantă 3D monocolor ce oferă printare 3D la o rezoluţie de 12 microni. Pont: va exista disponibil în viitor şi un upgrade kit care va permite tipărirea cu 3 culori.
Imaginaţi-vă că aveţi copiii la cursul de anatomie. Şi vor să ştie cum arată un apendice. Print şi gata. Sau sunteţi la cursul de maşini electrice şi nu vă puteţi imagina cum arată o tolă a unui miez de transformator. Print la purtător şi gata. Sau vreţi o femeie gonflabilă şi...
Şi se găseşte în România? Da (doritorii să vină la mine).
In UK a fost fabricat primul lot de 500 de bucăţi şi sunt gata de livrare (la ora postării, vreo 120 au mai rămas pe stoc). Se livrează cu o bandă de filament (printează prin încălzirea unui filament de culori diferite). Pachetul livrat presupune instalarea imprimantei, în sensul că aceasta nu se livrează gata asamblată ci pe componente pe care le asamblaţi voi acasă.
Preţ de listă? Păi undeva pe la 3300RON, TVA inclus. Detalii pe aici.
Filamente de culori diferite se găsesc la role de 100m, la un preţ de listă de vreo 200RON. Detalii acilea.
şi un filmuleţ cu ce poate să facă minunăţia măiastră (softul e gratis):
video
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici îţi poţi manifesta opinia prin comentariul tău. Păstrează limita bunului simţ şi nu te avânta în critici în afara subiectului. Am tendinţe necontrolate de a şterge comentariile neadecvate.

Adaugă