miercuri, 5 februarie 2014

Valori

Trebuie să înţelegem că lumea ne este guvernată de forţe pe care fiecare dintre noi le percepem mai devreme sau mai târziu, şi fiecare în felul său. Forţe neînţelese de unii, folosite de către alţii.

Viaţa, moartea, iubirea, credinţa, minciuna, adevărul. Toate forţe îndreptăţite să ne guverneze de când ieşim din pântece. Forţe fără care nu putem respira şi fără de care nu suntem definiţi.

Pe lângă acestea există însă un singur liant. Acesta este cel ce ne determină să continuăm, indiferent de forţele care ne ghidează viaţa pe un făgaş sau altul. Să trăim. Să credem. Să iubim. Să murim. Unii spun că liantul este libertatea însă, ca şi fericirea, libertatea nu este percepută la valoarea sa adevărată decât atunci când o pierdem sau când ne lipseşte.

Liantul nu poate fi decât unul. Din cauza lui ne trezim în fiecare dimineaţă. Din cauza sa copii noştri ne luminează existenţa, prietenii ne clădesc personalitatea de la cea mai fragedă vârstă, din cauza sa cei pe care îi iubim şi de care ne legăm trăirile sunt atât de importanţi pentru noi.

Şi pentru că liantul este cel care face legătura între forţele amintite a priori, îi conferă acestuia unicitate. Şi tocmai unicitatea asta ne face viaţa frumoasă şi scurtă în acelaşi timp.

Luaţi-vă copiii de mână şi priviţi-i în ochi cât mai des, îmbrăţişaţi-vă draga, spuneţi de cât mai multe ori “te iubesc” dragului. Sunaţi-vă acum mama. Simple acţiuni care nu fac decât să întărească puterea liantului denumit elocvent SPERANŢĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici îţi poţi manifesta opinia prin comentariul tău. Păstrează limita bunului simţ şi nu te avânta în critici în afara subiectului. Am tendinţe necontrolate de a şterge comentariile neadecvate.

Adaugă